Kingforce Sports Ltd.

Каква е разликата между платно и уиндсърф?

Време за освобождаване: 2022-12-05 15:36:33  Хитове: 0

sailboarding и уиндсърф: Защо има различни имена за един един и същ спорт?

in 1964, S. Newman Darby не само изобретява платното, но и отвори пътя към нов вятър и воден спорт- windsurfing.

sailboarding е оригиналният термин, използван за описание на дейността на открито, в която някой се изправя на дъска, свързана с мачта и плаване.

harness, който се намира от силата на вятъра, платновъдът се плъзга по повърхността на Водата.

a няколко месеца след разкриването на неговото иновативно изобретение пред света, Дарби каза, че"sailboarding плава с разлика: получавате цялото забавление да се справите с бърза, отзивчива лодка и да се забавлявате от разливи без The Работа по правилни и спасяване. Обаче нещата са се променили с времето."

today, там е здравословен дебат дали да се използва думата Уиндсърф или Платборд и Бордсър. Ядро на спорта. Факт ли е, че карате вятъра или факта, че плавате на дъска, а не в лодка?nboardsailing)?

windsurfer и уиндсърф: две думи, които станаха общи&#

, когато спортът изгражда собствена индустрия, имаше няколко опита да претендира за думата

windsurfer&като търговска маркировка.#\\ Макар че срокът е регистриран в Съединените щати за няколко години, той загуби законно приемане в много страни, тъй като изразът се счита за твърде описателен.

a няколко години по -късно, регистрацията в крайна сметка загуби валидиране в Съединените щати също ./

But while the legal disputes were still underway, participants preferred to use sailboarding and boardsailing to describe their favoritenew sport.

No one wanted to receive a prosecution letter from a corporate lawyer, so they avoided the use of the думиwindsurfer

(продукт:

\\ норигинални уиндсърфери") и"winds urfing

(Компания: Windsurfing International).

howver, С течение на времето думите

windsurfer

и

windsurfing

попаднаха в обща употреба, а регистрациите на търговската марка вече не бяха валидни. Феновете на Уиндсърф, които подкрепят идеята, че Уиндсърф е спорт за отдих, който правите с вятър и вълни във всяко водно тяло, докато платното е нещо, което правите само с вятър, например в затворени тела на водата като езера.

"windsurfing има тенденция да звучи по -хладно поради непосредствената връзка с по -големия си брат, сърфираща.n"all, от който се нуждаете, е нежен ветрец и вода. interesting, думатаwindsurfer"има проблеми сама по себе си. Защо? Защото се използва широко за описване на човека, който е Уиндсърф, но и цялото оборудване. И това може да доведе до объркване."

Истината е, че днес терминът платна се използва по -малко и се предпочита главно от по -старите платна.n и почти всички го разбират.

"by surfertoday"""

предишен: Какво сърфира?

Следващия: Кой диаметър на ма...